En blogg i rörelse!

Välkommen! Sjukgymnastik handlar inte bara om rehabilitering efter en skada. Följ min blogg och få inblick i hur jag jobbar som Sjukgymnast & Sports Performance Konsult!

Hur du jobbar skadeförebyggande var temat för dagens föreläsning för ÖGIF-friidrott! Klicka på Rubriken för att läsa mer!

Läs inlägget och följ länken för att se reportaget om mitt och Fridas arbete som sjukgymnaster med Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK.

Fantastisk prestation av Anna Holmlund i Skicross idag. Grattis till Anna och hela teamet som hjälpt henne på vägen! Grattis även till Curling Herrarna som tog OS-brons idag! Läs mer... klicka på rubriken.

Det är OS i Sotji och jag hejjar även på Kanada! Läs mer... Klicka på rubriken.

OS Sotji 2014, Kanadensiska skidskyttelandslaget lyckades fint i dagens masstart!Congratulations to Biathlon Canada today for two men top ten in the masstart, Brendan Green and J-P Le Guellec. Performance looked great! Nathan smith was also skiing really great but unfortunately his binding broke during the race and he couldnt follow through. Great job guys and congrats to the whole team!!! Grattis till Biathlon Kanada i dag där de hade två män på topp tio placering i masstarten, Brendan Green och Jean-Philippe Le Guellec. Deras Performance såg bra ut. Skidåkningen såg kraftfull ut trots tungfört pga sörjig snö! Båda var nöjda efter loppet med hur bra de åkt trots dessa tuffa förhållanden. Nathan Smith körde också för Kanada och skidåkningen såg riktigt bra ut men tyvärr gick hans bindning sönder en bit in i loppet och han kunde inte fullfölja. Bra jobbat killar och grattis till hela laget!

Idag fick jag flashbacks till när jag jobbade som fysio under OS i Vancouver för längdskidlandslaget. Jag satt hemma och njöt av längddamernas stafett och deras OS GULD! Det var ett fantastiskt OS för Sverige och längdlaget i Vancouver 2010 men det som händer i Sotji just nu är ju helt något magiskt! Sverige har tagit medalj i alla distanser och ännu är det flera lopp kvar. Laget verkar vara i total harmoni och medaljerna stormar in! Det kommer förhoppningsvis fler medaljer och även inom andra idrotter under den del av OS som återstår. SOK:s medaljmål kommer med största sannolikhet klaras av med råge. Häftigt. Bäst när det gäller, helt klart! Herrarnas stafettguld i Vancouver 2010 var en rysare och så var det också idag när damerna vann OS-GULD i stafetten. Helt fantastiskt! Stort Grattis till Ida, Emma, Anna och Charlotte och hela längdskidlandslaget!

Fram i Canmore i Canada för att jobba med Kanadensiska Skidskyttelandslaget under en vecka. Teknikutveckling och upplägg av funktionell träning, specifikt mot skidskytte, för laget under veckan. Veckan fylls även av föreläsning för sjukgymnaster och styrkeansvariga för kanadensiska längdlandslaget, skidskyttelandslaget, speedskating och några ytterligare idrotter i ämnet rörelseanalys och specifik träning för överföring till de aktuella idrotterna. Underbart att få jobba tätt ihop och utbyta kunskap och ideér med ett mycket kunnigt team som jobbar med laget här i Canmore. Skidåkning på hög höjd i Shark Mountain (Rocky Mountains) på förmiddagarna och rörelseutveckling på eftermiddagarna.

Våren är här och vinteraktiviteter byts ut mot dubbfria promenader, löpning, cykel, golf mm. Vi träffar många som är bekymrade över varför de t ex fått ont i ryggen, nacken, en axel eller ett knä i samband med träning eller jobb. Vi hjälper dig att förstå hur kroppen fungerar och vad du kan behöva serva den med för att må så bra som möjligt. Förbättra din hållning för att bli mer funktionell. Kroppen behöver omtanke och service precis som att bilen behöver bytas däck och olja på för att den ska gå som smort.

Bra hållning gör att du kan bli mer funktionell i både jobb och träning och är en viktig undvika skador! Vad är då bra hållning? Många spänner sig och får motsatt effekt när de försöker ha bra kroppshållning! Det ska kännas lätt vara funktionell som tex när man sitter framför datorn eller när man är ute på sin löprunda. Med funktionell hållning kan dina muskler jobba så bra som möjligt och tekniken blir bättre! För att kunna förbättra sin hållning kan det vara bra att få hjälp med en bedömning av bl a rörlighet och funktion av hållningsmuskler. Vi hjälper dig att välja rätt träning samt behandlar besvär för att öka dina förutsättningar.

Jag och min man Mats Larsson har under en längre period jobbat tillsammans med idrottare som behövt både behandling och träning med mig samt teknikinstruktioner med honom. Det är så häftigt att se hur kombinationen att medvetandegöra någon på hur kroppen ska röra sig bättre i olika träningsövningar kan göra att det går så mycket enklare att förändra i tekniken. Det är inte så lätt att bara gå ut…

  • 1
  • 2
  • >>
  • Last