Medveten träning

Jag och min man Mats Larsson har under en längre period jobbat tillsammans med idrottare som behövt både behandling och träning med mig samt teknikinstruktioner med honom. Det är så häftigt att se hur kombinationen att medvetandegöra någon på hur kroppen ska röra sig bättre i olika träningsövningar kan göra att det går så mycket enklare att förändra i tekniken. Det är inte så lätt att bara gå ut och förändra små detaljer, som det ju ofta handlar om när man inte har koll på vad som ska röra sig mer, mindre osv. Men vi kan iallfall konstatera att när man kombinerar att bli medveten om sina kompensationsstrategier, rörelsemönster och vilka rörelser man behöver förändra, vid sidan av sin specifika idrottsträning så blir det enklare att göra förändring i idrotten. Det är vad vi kan se och uppleva tydligt. 

Ser fram emot Skidgångsträningen med Anna Haag och Mats måndagen den 24 september på ÖSK då vi betonar medveten träning för att utveckla sin teknik. Läs mer om det i föregående blogginlägg och anmäl dig om du inte redan gjort det! 

/ Jenny