Ge kroppen rätt Service!!!

Våren är här och vinteraktiviteter byts ut mot dubbfria promenader, löpning, cykel, golf mm. Vi träffar här på Rörelseakademin som sökt sig till oss för att de vill veta varför de t ex fått ont i ryggen, nacken, en axel eller ett knä i samband med träning eller jobb och frustrationen kan vara hög många gånger. Vi hjälper människor att förstå hur kroppen fungerar och vad man kan behöva serva kroppen med för att må så bra som möjligt. Kroppen behöver omtanke och service precis som att bilen behöver bytas däck och olja på för att den ska gå som smort.

Vi vill alla att kroppen ska hålla för det vi vill utsätta den för både i jobbet och på fritiden. Vi har alla olika förutsättningar och det är därför det kan vara viktigt att ta reda på mer om sin kropp och hur den behöver servas. Man kan faktiskt på många vis jämföra kroppen med bilen... Om jag gång på gång försöker köra lika fort med min volvo som grannen gör med sin porsche så är risken stor att min volvo blir sliten och börjar krångla men porschen kör på utan att blinka ; ) ... Märk väl att jag inte säger att volvon inte kan bli en porsche! Men då behöver man veta vad som krävs för att komma dit utan krångel och besvär! Det viktiga är att ta reda på vad just du behöver göra för att fungera bra och för det du vill klara av. Om vi belastar oss upp till den gräns vi har kapacitet för i kroppen så märker vi sällan av besvär. Det är när vi överstiger den gränsen och kroppen får börja hitta nya banor för att kunna kompensera för tex rörlighet eller stabilitet som inte är tillräcklig som besvär uppkommer. Det är då vi tex märker att ryggen är stel och värker eller att knät smärtar. 

Vårt jobb på Rörelseakademin är att hjälpa människor att ta reda på varför de har besvär, att bli bättre från besvären men också att lära de som kommer till oss vilka delar de kan behöva jobba extra med för bästa service av kroppen. Vi hjälper dig att flytta gränsen för vad du klarar av utan att kompensera och öka dina förutsättningar för ett bra användande av kroppen!

Det kan handla om att ta reda på varför du t ex blir stel i en höft efter golfrundan, vad du kan göra för att minska värken i ryggen efter en cykelrunda, vilka åtgärder du behöver för att få bukt med nackstelheten och huvudvärken i samband med sittande i jobbet, vilken behandling eller åtgärd som behöver göras för ditt knä som värker efter löpning osv.