Utveckling av teknik och fysträning för Kanadensiska Skidskyttelandslaget!

Har just kommit fram till Canmore i Canada för att jobba med Kanadensiska Skidskyttelandslaget under en vecka. Syftet med vistelsen är individuell teknikutveckling och utveckling av funktionell träning för åkarna i  laget. Jag har också fått äran att under veckan utbilda sjukgymnaster och styrkeansvariga för kanadensiska längdlandslaget, skidskyttelandslaget, speedskating och några ytterligare idrotter i ämnet rörelseanalys och specifik träning för överföring till de aktuella idrotterna. Skidåkning på 1800möh på Mount Shark (Rocky Mountains) på förmiddagarna och rörelseutveckling på eftermiddagarna. Med på resan är också Peter Larsson som ska coacha laget i teknik på skidor under veckan. Jag kommer köra rörelseanalyser och  specifik träning för laget med fullt fokus på de individuella bitarna som bör förbättras utifrån det vi ser i skidåkningen.

Jag klev upp 05.00 hemma i östersund igår morse och la huvudet på kudden igen klockan 06.30 svensk tid tisdag morgon. Någon gång då och då skulle det inte va helt fel att ha det just så, få några extra timmar på jobbdygnet ; ) Fick hur mycket som helst gjort. Det blev plugg på flyget över hit och väl framme väntade videoanalys av skidteknik och diskussioner med tränarna för skidskyttelaget. Avslutade dygnet med barbeque i 24 graders härlig värme med utsikt över en del av vackra Rocky Mountains.  Imorgon blir det skidåkning och skidteknikträning på Mount Shark, 1800 möh. Go start på jobbveckan måste jag säga!