Rörelseakademin | Jenny Larsson | JEMS

Jag började min karriär som Sjukgymnast för Svenska Längdskidlandslaget och fick vara med om många fantastiska framgångar. Tour de Ski 2007-2008 och OS 2010 var två av många höjdpunkter på jobbet.

Jag heter Jenny Larsson och driver Rörelseakademin.

Jag är Leg. Sjukgymnast och Certifierad JEMS practitioner. Jag har jobbat som Performance konsult i flera år. Jag började min karriär som Sjukgymnast för Svenska Längdskidlandslaget och fick vara med om många fantastiska framgångar. Tour de Ski 2007-2008 och OS 2010 var två av många höjdpunkter på jobbet. Jag har jobbat på Europatouren med golfproffs och idag jobbar jag som Performance konsult åt Anna Haag (skidproffs), Sanna Hallberg (skidproffs) Kanadensiska Skidskyttelandslaget, Louise Larsson (Golfproffs) Caroline Larsson (golfproffs), Östersunds Fotbollsklubb mfl. Jag föreläser om Sports Performance inom många olika sporter och jobbar kliniskt med att guida varje individ att hitta sin mest optimala rörelseförmåga genom träning & manuell behandling. För dig med rygg- nackbesvär, idrottsskada, överbelastning eller för dig som t ex vill förbättra din Skidteknik, Löpteknik, Golfsving eller hur du rör dig till vardags. Besök Rörelseakademin. 

JEMS Konceptet

Vi jobbar mycket utifrån JEMS konceptet som omfattar rörelseanalys, behandlingsmetoder, träning och utgår från ett helhetssynsätt på individen. 

Hela Människan

Vi tittar på hela människan i undersökning och behandling, En smärtsam rygg kan innebära att vi t ex behandlar en rörelseinskränkning i foten som lett till överbelastning/snedbelastning i ryggen. En axel som krånglar kan handla om ett felaktigt användande av muskler kring leden och vi guidar i optimerande träning och behandling som lockar fram ett mer naturligt rörelsemönster som därmed avlastar axeln. 

Vår styrka för att kunna komma åt akuta besvär, överbelastningsbesvär eller långvarig problematik i tex rygg, axlar, nacke är rörelseanalysförmågan som vi som erfarna JEMS praktiker använder oss av samt träning och manuella behandlingar. 

Som komplement till optimerande träning jobbar vi med de traditionella manuella sjukgymnastiska koncepten OMT, Mc Kenzie, Mulligan & Nervmobilisering för att återställa funktion och få så optimal naturlig rörelse och användande av kroppen som möjligt. 

Vi jobbar även med Kinesiotejpning (bl a för smärtlindring & förbättrad muskelfunktion) Akupunktur , Triggerpunktsbehandling & Laserterapi.