Jenny Larsson, Legitimerad Sjukgymnast

Legitimerad Sjukgymnast och Sport Performance Konsult

Mångårig erfarenhet som Sjukgymnast och har arbetat med bland annat Svenska Skidlandslaget. Hon är certifierad JEMS praktiker och föreläser ofta om sports performance inom olika idrotter. Och går masterutbildning inom OMT.

Startade Rörelseakademin Våren 2012

Under våren 2012 startade Jenny Rörelseakademin. Genom att vara positiv, glad och väldigt duktig på det hon gör, så har kundkretsen snabbt vuxit sig stark. Av den anledningen har nu Rörelseakdemin utökat till ett team av tre duktiga, erfarna och legitimerade sjukgymnaster. Jenny är själv också licenserad JEMS utövare samt Sport Performance Konsult.

Utbildningar och Referenser

Bland hennes referenser finns Svenska Längdskidlandslaget, Kanadensiska Skidskyttelandslaget, Anna Haag mfl. Hon arbetade med skidlandslaget under VM och OS samt världscuptävlingar. Närvarande både på läger och hemmaplan. Hon har även jobbat säsongen 2010-2011 som sjukgymnast och fystränare för proffessionella golfspelare på Europatouren i Golf.

Under åren 2005-2012 arbetade hon även på Specialistrehabiliteringen vid Östersunds Rehabcentrum.

Jenny utbildar i träning och rörelselära och har bl a varit föreläsare på Workout Åre, tränat Premier League laget Wigan under deras träningsläger i Östersund och utbildat bl a Friskis och Svettis instruktörer. Idag jobbar Jenny som assisterande lärare på JEMS kurser för Joanne Elphinston som är grundare till JEMS konceptet.

Hon är en av få certifierade JEMS praktiker i världen. Det genomsyrar jobbet med hennes patienter och de elitidrottare hon jobbar med i teknikoptimering (Sports Performance). JEMS är ett koncept där ett helhetssynsätt på individen står i fokus. Analys av kroppens rörelsemönster, bedömning av rörlighet, styrka, balans mm samt optimerande träning och behandling. Läs om min JEMS utbildning

Master utbildning med inriktning Ortopedisk Manuell Terapi.

Läser i dagsläget master utbildning i konceptet OMT som innefattar undersökning och behandling av besvär från rörelse- stödjeapparaten.

Sports Performance

Som Sports Performance konsult jobbar Jenny med att hjälpa individer eller grupper att förbättra sitt rörelsemönster och teknik inom en eller flera sporter och i träning generellt. Jobbet är växlande och handlar om att träna alla. Från yppersta eliten till motionären.

Hon har erfarenhet inom många olika idrotter som t ex Golf, Alpinskidåkning, Längdskidor, Cykel, Löpning, Fotboll, friidrott & skidskytte.